مقالات آبان ۱۳۹۴
در روزهای اخیر، سه کتاب تحقیقی در باره امام سجاد علیه السلام یافتهام که هر یک از زاویهای به شناساندن حضرتش پرداخته است. اشارهای کوتاه به آنها را مناسب...
جمعه ۲۹ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۹
مقالۀ چهارم
تحقیق مجدّد و نشر کتاب با تکیه بر تجربۀ مربوط به
«العقد المفصّل» نوشتۀ سید حیدر حلّی
دکتر مضر الحلّی (عراق)
در سال 1331 هجری مطبعۀ شابندر در بغداد، کتاب «العقد المفصّل في قبیلة المجد المؤتّل» نوشتۀ سید حیدر حلّی را در دو جزء (یک مجلّد) منتشر کرد.
این کتاب یک دانشنامۀ کوچک ادبی به شمار میرود که نویسنده آن را در یک مقدمه و بیست و هشت باب و خاتمه سامان...
سه شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۴:۲۷
مقاله دوم
سید رضی الدین علی بن طاووس، فهرست نگار
دکتر عماد عبدالسلام رئوف
جنبش تألیف در دورههای گذشتۀ اسلامی سبب شد که دانشهای جدید بروز کند تا نیازهای این حرکت را پاسخ گوید. تولید برخی کتابها مقتضای ابتکار روشهایی برای نگهداری و رجوع بدان باشد، علاوه بر تولیدهای دیگر، از جمله: ساختن کاغذهای ماندگار و جوهرهای ثابت و مهارتهای فنی دیگر در صحافی و جلدسازی...
دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۷:۵۸
مقدمه
شرکت در دومین همایش مخطوطات در کربلا (مهر 1394) فرصتی بود تا با شماری از اندیشمندان و اندیشههای آنان از نزدیک آشنا شویم. تفصیل در مورد این همایش را دوست محقق و همسفر ما استاد حسین متقی در دو گفتار خود در پایگاه اینترنتی بساتین آورده است، با این نشانیها:
الف. گزارشی کلی از همایش و متن کامل چکیده مقالات به زبان عربی
ب. سفرنامهای مبسوط و پر نکته و تفصیل (بیش...
يكشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۹:۳۶
آقای دکتر طالعی
اینجانب حامد نصرالهی دانشجوی رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران از شاگردان دکتر پهلوان و معارف هستم خواهشمندم ایمیل خود را جهت ارزیابی علمی به تحقیقاتم به ایمیل من ارسال کنید.
با تشکر
آقای دکتر طالعی
اینجانب حامد نصرالهی دانشجوی رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران از شاگردان دکتر پهلوان و معارف هستم خواهشمندم ایمیل خود را جهت ارزیابی علمی به تحقیقاتم به ایمیل من ارسال کنید.
با تشکر
در پاسخ به آقای نجابت ضمن سپاس گزاری عرض می کنم :
1. کاش مأخذ اطلاعات مفیدشان را برای استفاده دیگر کاربران کاتبان مینوشتند.
2. در آن ایام مختصر، فرصت بررسی دفتر ثبت مخطوطات نبود. قاعدتاً نکات ارزشمند دیگر از آنجا پیدا میشود.
3. نگارش زندگینامه تحلیلی و کامل علامه امینی و تاریخچه دقیق کتابخانه موکول به جمع همین گونه اطلاعات است که تا کنون کمتر به فکر آن بودهایم.
4. منابع مهمی از تاریخ شفاهی را که به کار این تحقیق میآمد، از دست دادهایم. خدا کند که فرصت بررسی این گونه اسناد را از دست ندهیم.