مقالات دي ۱۳۹۴
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از عالمان برجسته سده سیزدهم، مرحوم سید علی شوشتری (متوفی 1283) بوده که در غالب کتابهای تراجم فقط به بیان روابط علمی و عملی او با شیخ انصاری اشاره شده است. نماز خواندن او بر پیکر شیخ به وصیت او قطعی است. البته شماری داستانهای غیر مستند و مبهم در وادی سلوک نیز در بارۀ او در کتابها آمده است. شاید از مجموع این قضایا بتوان استنباط کرد که او خود...
يكشنبه ۲۷ دي ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۰
بسم الله الرحمن الرحیم
در سال جاری در دانشگاه قم رسالهای در سطح کارشناسی ارشد دفاع شده است با این ویژگیها:
بررسی مناقب اهل بیت علیهمالسلام در شعر علی بن عیسی اربلی، پایان نامه کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات عربی، نوشته علی عادلی، استاد راهنما: دکتر حیدر محلّاتی، بهار 1394. 183+ 10 صفحه.
این رساله سه فصل اصلی دارد:
1.بررسی سیره و شرح حال اربلی
2.بررسی فضائل...
سه شنبه ۲۲ دي ۱۳۹۴ ساعت ۸:۰۵
بسم الله الرحمن الرحیم
هدف از این گفتار، ارائه فهرستی است از متون بایسته تحقیق و نشر، بر اساس فهرستی که اخیرا منتشر شده است. گفتار با مقدمهای شاید مفصلتر از ذی المقدمه آغاز میشود.
[1]
فهرست نسخههای عکسی علوم عقلی اسلامی جلد اول به معرفی پانصد نسخه عکسی اختصاص دارد که در مرکز پژوهشی دائرة المعارف علوم عقلی اسلامی وابسته به مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی...
دوشنبه ۲۱ دي ۱۳۹۴ ساعت ۷:۳۰
یکی از خدمات علمی محقق فقید مرحوم استاد عبدالحسین حائری، تصحیح و تحقیق تبصرة المتعلمین علامه حلی است که اوایل ورود به تهران به سال 1331 شمسی / 1372 قمری (65 سال پیش) به خواستاری مدیر انتشارات اسلامیه - که با ایشان از زمان طلبگی آشنایی داشت – منتشر کرد. استاد ابتدا تصمیم داشت فتاوی خود را ذیل صفحات کتاب بیاورد، ولی بعداً از این کار منصرف شد. چنانکه از خودش شنیدم، به این...
جمعه ۱۱ دي ۱۳۹۴ ساعت ۱:۵۱
آقای دکتر طالعی
اینجانب حامد نصرالهی دانشجوی رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران از شاگردان دکتر پهلوان و معارف هستم خواهشمندم ایمیل خود را جهت ارزیابی علمی به تحقیقاتم به ایمیل من ارسال کنید.
با تشکر
آقای دکتر طالعی
اینجانب حامد نصرالهی دانشجوی رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران از شاگردان دکتر پهلوان و معارف هستم خواهشمندم ایمیل خود را جهت ارزیابی علمی به تحقیقاتم به ایمیل من ارسال کنید.
با تشکر
در پاسخ به آقای نجابت ضمن سپاس گزاری عرض می کنم :
1. کاش مأخذ اطلاعات مفیدشان را برای استفاده دیگر کاربران کاتبان مینوشتند.
2. در آن ایام مختصر، فرصت بررسی دفتر ثبت مخطوطات نبود. قاعدتاً نکات ارزشمند دیگر از آنجا پیدا میشود.
3. نگارش زندگینامه تحلیلی و کامل علامه امینی و تاریخچه دقیق کتابخانه موکول به جمع همین گونه اطلاعات است که تا کنون کمتر به فکر آن بودهایم.
4. منابع مهمی از تاریخ شفاهی را که به کار این تحقیق میآمد، از دست دادهایم. خدا کند که فرصت بررسی این گونه اسناد را از دست ندهیم.