آخرین نوشته ها
آمار بازدید
بازدیدکنندگان تا کنون : ۱۰۸٫۵۹۹ نفر
بازدیدکنندگان امروز : ۴ نفر
تعداد یادداشت ها : ۱۹۸
بازدید از این یادداشت : ۴۲۵

پر بازدیدترین یادداشت ها :
1.این یادداشت، مستدرکی است بر مقالۀ «راهنمای پژوهش در بارۀ علامه امینی» که در فصلنامۀ سفینه شماره 38 (ویژه نامه امینی) منتشر شده است.
کمترین وظیفه‌ای که پس از گذشت نیم قرن از رحلت علامه امینی در بارۀ ایشان به عهده داریم، یک زندگی نامۀ تحلیلی است؛ کاری که هنوز انجام نشده است.
تا آن زمان نباید دست روی دست بگذاریم و شاهد غفلت خودمان باشیم. اطلاع رسانی این قلم از نویافته هایش در مورد این فقید علم و دین، به همین دلیل است که تا آن زمان دست کم منابع مربوط معرفی شوند و گامی کوچک در این مسیر برداشته شود. وگرنه مدعایی در میانه، نیست که نیست.

2.در بارۀ علامه امینی از سال 1391 به این سو، تا آنجا که نگارنده خبر دارد، شش منبع مکتوب منتشر شده است:
یک. مجموعه «امین شریعت» / بنیاد محقق طباطبایی
دو. ویژه نامۀ فصلنامه سفینه، شماره 38
سه. مجموعه انجمن مفاخر و آثار فرهنگی تهران
چهار. شرح حال علامه امینی به زبان انگلیسی / دکتر محمد رضا فخر روحانی
پنج. مجموعه ده جلدی «الغدیر همراه» / سید ابراهیم سید علوی. تلخیصی عالِمانه از الغدیر در ضمن ده دفتر مجزا، هر کدام حدود 80 صفحه.
شش. ترجمه انگلیسی «سیری در الغدیر» نوشته محمد امینی که آن هم تلخیص عالِمانۀ کتاب الغدیر است.
دو کتاب اخیر را مؤسسه فرهنگی نبأ منتشر کرده است.
این همه بجز دورۀ ارجمندی است که محقق توانای ناشناختۀ معاصر جناب شیخ امیر تقدمی پس از 15 سال پژوهش در بارۀ حدیث غدیر آماده کرده و در دست چاپ است. معرفی آن تلاش عظیم، خود فرصتی مبسوط می‌طلبد.
3. در روزهای اخیر، شش مقاله در مجلات عراقی در مورد علامه امینی و موضوع غدیر – که نام امینی با آن گره خورده و در پرتو آن جاودانه شده – یافته‌ام که با اندکی توضیح ضروری در پی می‌آید.
یک. الغدیر فی السنة المتواترة، دراسة فی کتاب الغدیر للشیخ الأمینی / صادق حسن علی. العقیدة، چاپ کربلا، سال 1، شماره 2، ذی الحجة 1435 ق. / 2014 م. ص 297 – 340.
دو. غدیر خم فی البحوث الغربیة المدوّنة باللغة الانجلیزیة / محمد مقداد امیری. همان مجله، ص 341 – 406.
این مقاله ترجمه‌ای از اصل فارسی نوشتار است که پیشتر در مجله امامت پژوهی چاپ قم منتشر شده بود.
سه. فقه حدیث الغدیر / فلاح رزاق جاسم. همان مجله ص 407 – 424.
نویسنده این مقاله رساله کارشناسی ارشد خود را به کتاب الغدیر اختصاص داده است. این مقاله مروری بر حدیث غدیر به کمک دو کتاب مهم الغدیر و عبقات الانوار است که ارزش ترجمه به فارسی دارد.
چهار. قصص هادفة من حیاة العلامة الامینی / رسول کاظم عبدالسادة. مجله آفاق نجفیة، چاپ نجف. شماره 29، سال 1434 ق. / 2013 م. ص 158 – 179.
بخشی از خاطرات مربوط به علامه امینی که در این مقاله آمده، از کتاب ربع قرن مع العلامة الامینی نقل شده است.
پنج. الحجة الامینی / سید محمد صادق بحر العلوم، به اهتمام محسن صادقی. آفاق نجفیة، شماره 34، سال 1435 ق. / 2014 م. ص 341 – 408.
بازنشر از مجموعه امین شریعت که در قم منتشر شده بود.
شش. منهجیة صاحب الغدیر / عبدالهادی الفضلی. همان مجله، ص 409 – 420.
این مقاله پیشتر دو بار منتشر شده بود: در الغدیر (چاپ مؤسسة دائرة المعارف فقه اهل البیت) مجلد صفر. بار دیگر به نقل از آن در: مجموعه امین شریعت.
4.به این فهرست باید این سه منبع فارسی را نیز افزود:
یک. مقاله الغدیر – الحیات. نوشته عباس ملکی (در مقایسۀ این دو کتاب مرجع با هم). در مجموعه: آغاز الحیات، ویژه نامۀ بزرگداشت کتاب الحیات محمدرضا حکیمی و دو برادرش محمد و علی حکیمی. به کوشش امیرمهدی حکیمی. ص 139 – 143.
این مجموعه همزمان با بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به سال 1395 شمسی در 178 صفحه رحلی منتشر شده و در معرفی آن یادداشت مستقلّی نوشته می‌شود، انشاء الله.
دو. پایان نامۀ ارشد با عنوان «مبانی و روشهای علامه امینی در فهم و نقد حدیث در الغدیر» نوشته سید مهدی میلانی که در سال 1393 ش. در دانشگاه تهران از آن دفاع کرده است.
سه. پایان نامه دکتری آقای مهدی دهقان در دانشگاه قم در زمینۀ روش شناسی الغدیر که در دست پژوهش و نگارش است.
5.همچنین شش سند در این زمینه دیده‌ام که اگر چه نکتۀ جدید علمی در بر ندارد، ولی برای یک زندگی نامۀ تحلیلی در بخش اسناد می‌تواند جالب باشد.
یک. چهار آگهی مجلس بزرگداشت مرحوم امینی در اصفهان، در کتاب مجالس اهل ایمان، تدوین مرحوم سید محمد علی روضاتی، چاپ اصفهان در شمارگان محدود.
این کتاب، مجموعه‌ای است از آگهی‌های مجالس ترحیم که از حدود سال 1330 تا حدود 1380 شمسی در اصفهان برگزار شده است، همراه با توضیحات مفید مرحوم روضاتی که در حاشیۀ برخی از برگها افزوده و در باب تراجم نگاری بسیار ذیقیمت است.
دو. آگهی دعوت علمای اصفهان از مردم برای شرکت در سخنرانی‌های مرحوم امینی در اصفهان، که در کانال تلگرامی آیة الله هادی نجفی درج شد.
سه.خبر فوت مرحوم امینی در روزنامۀ اطلاعات سال 1349 شمسی که در یک گروه تلگرامی بازنشر شد.
اینها بجز یادداشت‌های پراکنده‌ای است که این بنده در فضای مجازی نوشته‌ام.
6.تکرار و تأکید می‌شود که حد اکثر فایدۀ این یادداشت، آن است که راه ناکاویدۀ شرح حال جامع امینی را اندکی هموار کند. نگارنده به حکم «الدالّ علی الخیر کفاعله» امیدوار است که سهمی در گامهای بعدی داشته باشد.
علوّ درجات آن فقید سعید و توفیق نسلهای فعلی در دفاع از حقیقت مظلوم غدیر را در پرتو دعاهای مستجاب وارث غدیر در این روزگار، امام عصر ارواحنا فداه مسئلت می‌کنم.
پنجشنبه ۲۶ دي ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۱۷
نظرات



نمایش ایمیل به مخاطبین





نمایش نظر در سایت